Få en synsfeltscreening hos Kobborg Optik i Ringkøbing

En synsfeltscreening er en ekstra kontrol af dit syn. Din nethinde består af over 120 millioner sanseceller. Disse celler kan holde op med at fungere, og hvis der er tilpas mange, der ikke fungerer, kan det medføre blinde pletter. En synsfeltscreening vil vise blinde pletter, og du vil have behov for behandling.

En synsfeltscreening viser, om du har synsfeltforstyrrelser

Når man snakker synsfeltforstyrrelser, skildrer man mellem:

  • Det centrale/fremadrettede syn
  • Og det perifere syn

Det centrale syn bruges mest, hvorimod det perifere sjældent benyttes bevidst. Det perifere syn er dog vigtigt, da det har stor betydning for f.eks. orienteringsevnen. Det vil sige, at selvom du bevidst kigger lige ud, så vil du pga. det perifere syn kunne fange indtryk fra sideveje, fortov osv. Din lokale optiker i Ringkøbing kan konstatere, om du har synsfeltforstyrrelser via en synsfeltscreening.

Din lokale optiker i Ringkøbing kan konstatere, om dit centrale eller perifere syn er påvirket

Det er muligt for både det centrale og perifere syn at blive påvirket af forskellige sygdomme. Første symptom er en indsnævring af synsfeltet – og dette kan en synsfeltscreening vise. En synsfeltscreening kan være med til at forebygge handicap, hvis man bliver opmærksom på symptomerne tidligt.