Kontaktlinser til børn. Få vejledning hos Kobborg Optik

Vil dit barn have kontaktlinser? Og kan du ikke lade være at spekulere på, om dit barn er gammelt nok? Hvad er ”stor nok”, når det kommer til at få kontaktlinser? Kontaktlinser og børn kan fungere sammen, men barnet skal være klar. Vi står klar til at hjælpe dig og vurdere, om dit barn er klar.

To vigtige faktorer, der vurderer om dit barn er klar til at få kontaktlinser

Der kan ikke sættes en bestemt aldersgrænse for, hvornår børn kan få kontaktlinser. Det vigtigste er, at barnet:

  • Forstår vigtigheden af hygiejne
  • Kan tage ansvar for korrekt behandling af øjne og kontaktlinser
  • Modenhed

Hvis du bestemt mener, at dit barn har forståelse for disse to faktorer, så er det en mulighed for dit barn at få kontaktlinser.

En stor beslutning

Det er vigtigt, at I overvejer beslutningen om kontaktlinser til børn grundigt, og at det er et stort ønske for dit barn at få kontaktlinser med styrke. Det er motivationen hos barnet, der er bestemmer, om det bliver en succes. Er dit barn under 10 år, skal brugen af kontaktlinser godkendes af en øjenlæge. Det er i det hele taget vigtigt med et godt samarbejde mellem øjenlæge, optiker og forældre, så den rigtige beslutning træffes.

Vælger I at få kontaktlinser frem for børnebriller, er det vigtigt, at du sikrer dig, at dit barn overholder alle instruktioner om anvendelse og daglig pleje. Du bør derudover selv have styr på, hvordan kontaktlinser sættes i øjet og tages ud, så du kan hjælpe, hvis det bliver nødvendigt.

Vi anbefaler 1-dags kontaktlinser til børn. Så skal dit barn nemlig ikke tænke på rengøring af linserne inden sengetid eller bekymre sig om mistede kontaktlinser. Barnet bør dog altid have en brille som reserve til aflastning om aftenen og i weekenderne.

Besøg din lokale optiker i Ringkøbing

Vi har erfaring med kontaktlinser til børn, men det er meget individuelt. Det vigtigste for os, er at se er, at dit barn virkelig ønsker at få kontaktlinser. Det er motivationen, der bestemmer, om det bliver en succes.

DOWNLOAD PDF

OM BØRN OG KONTAKTLINSER