Kontaktlinse? Hvilken linsetype passer til dig?

De forskellige linsetyper passer til dig alt afhængig af, hvilken hverdag du har. Det hele afhænger af for eksempel:

  • Hvor aktiv du er
  • Om du vil sove med dine linser
  • Om du har behov for glidende overgang

Kobborg Optik i Ringkøbing står klar med god rådgivning og hjælp til dig.

De fem kontaktlinsetyper

Alle linsetyper har hver deres fordele i forhold til, hvordan du er som person, og hvad du vil foretrække, at dine kontaktlinser kan og ikke kan bruges til. Der er fem linsetyper med styrke, og disse er:

1-DAGSLINSER

1-dagslinser er ideelle, hvis du ønsker komfort og sikkerhed. 1-dagslinser er det rigtige valg til sport og fritidsaktiviteter, og du slipper for rengøring af linserne. 1-dagslinser minimerer risikoen for øjenirritation og er også velegnede til brugere, som skifter mellem briller og kontaktlinser.

14-DAGES KONTAKTLINSER

Denne linsetype kræver kun ganske lidt tilvænning. Om nødvendigt kan du sove med linserne enkelte nætter. Der er kun minimal risiko for belægninger, da du skifter til nye linser hver 14. dag. Samtidig er linserne lette og hurtige at rengøre.

MÅNEDSKONTAKTLINSER

Månedslinser bruges i op til 30 dage, og herefter skifter du til et nyt sæt linser. 30-dageslinser er kun til dagsbrug og skal renses hver aften og opbevares i rensevæske natten over.

DØGNLINSER

Døgnlinser kan bruges døgnet rundt i op til 30 dage, så du behøver f.eks. ikke at medbringe rensevæske og lignende, når du skal hjemmefra. 30-døgnslinser er fremstillet af et materiale, der tillader stor iltgennemstrømning, og derfor bliver hornhinden ikke irriteret.

FLERSTYRKELINSER

Kontaktlinser fås også med glidende overgang, så det er muligt at se skarpt på alle afstande. Denne linsetype kan kræve tilvænning, men tilbyder god synskomfort. Samtidig kan du vælge mellem korttidslinser og langtidslinser.

Få hjælp til at finde din rette kontaktlinse hos Kobborg Optik i Ringkøbing

Ved spørgsmål og tvivl omkring hvilket linsetype, der er det ideelle til dig, så kom ind forbi vores butik i Ringkøbing og få en god snak. Din optiker vil altid være din ideelle brille- og kontaktlinse-guide!

Fordelene ved både kontaktlinser og briller